Bästa pizzaugn – laga egna delikata pizzor hemma!

Bästa pizzaugn

Att laga din egen pizza direkt i ditt hem blir allt vanligare med hjälp av en smart och effektiv pizzaugn. Fördelen med en pizzaugn är att den får rätt temperatur för att uppnå ett resultat av krispiga kanter och en genomgräddad pizza.

Det finns en hel del olika pizzaugnar på marknaden vilket kan göra valet svårt. Det kan även vara svårt att veta vilka funktioner som är viktiga och vilket varumärke som är fördelaktigt att kika lite närmare på. Här nedan presenterar vi när vi jämför pizzaugnar och vi listar våra favoriter!

Topp 3 pizzaugnar bäst i test

1. Vår vinnare! Ooni Pizzaugn Fyra

 • Gräddar pizzor på 60 sekunder
 • Portabel, enkel att flytta och förvara
 • Självmatande påfyllningsrör
 • Pulverlackerat kolstål

Vinnaren av vår topplista Ooni Pizzaugn Fyra och detta på grund av ett flertal olika anledningar. Med denna pizza ugn är det enkelt och roligt att göra hemmagjord pizza, och det går även väldigt snabbt. När du slår på ugnen är den redo att användas redan efter 15 minuter. Pizzaugnen gräddar även en pizza på endast 60 sekunder. Detta tack vare att ugnen har en temperaturkapacitet på upp till 500 grader.

Oonis pizzaugn är även portabel. Du kan mycket smidigt flytta pizzaugnen runt om i hemmet och den är även enkel att ta med sig. Tack vare den lätta vikten på 10 kilo blir detta betydligt mycket enklare. Du får igång denna pizzaugn med hjälp av träpellets, med det sparar du på energin och värmen blir maximal. Ett stort plus med denna pizzaugn är att den har ett självmatande påfyllningsrör. Tack vare detta rör får du en mycket jämn påfyllning av träpellets.

Utöver det så är pizzaugnen försedd med ett kolstål som är pulverlackerat. Vid köp av Oonis pizzaugn medföljer instruktioner med tips och några goda recept. Du får även med en pizzasten som du tillagar pizzan på.

2. Ooni Pizzaugn Karu – Liten och kompakt!

 • Max temperatur på 500 grader
 • Gräddar pizzor på 60 sekunder
 • Tillagningsyta på 33×33 cm
 • Väger 12 kg

Pizzaugn Karu är en liten pizzaugn som är supersmidig att använda. Denna pizzaugn får du igång med trä eller träkol. Det finns även en gasbrännarmodell som du kan köpa, då kan denna pizzaugn istället användas som en gasugn. Karu har en maxtemperatur på hela 500 grader och denna värme nås väldigt snabbt.

Ugnen är försedd med speciella bränslekammare som gör underverk för luftgenomströmningen. Därför blir ugnen snabbt varm och du kan grädda en pizza på endast 60 sekunder! I denna ugn har du en tillagningsyta på 33 x 33 centimeter och pizzaugnen är även tillverkad i rostfritt stål och glasförstärkt nylon.

Karu går utmärkt att flytta omkring då den är relativt lätt med en vikt på endast 12 kilo. Vid köp av denna pizzaugn får du med en pizzasten som du tillagar pizzan på och även instruktioner och recept.

3. Sage Pizzaioli Pizzaugn – Många program!

 • Gräddar pizzor på 2 minuter
 • Välj mellan 7 olika program
 • Inbyggd timer
 • Liten och smidig modell

Sage Pizzaiolo Pizzaugn är en liten och smidig pizzaugn som ryms på köksbänken. Trots den lilla och kompakta modellen så har denna pizzaugn en maxtemperatur på hela 400 grader. Den är försedd med smarta funktioner som gör det enklare än någonsin för dig att grädda pizzor hemma.

Med denna pizzaugn får du en riktig stenugnskänsla då den fungerar på samma sätt. Med denna modell kan du enkelt välja vilken typ av pizza du önskar att laga. Du får möjligheten att välja mellan 7 olika program som exempelvis stenugnsbakad, Pan pizza, New York eller tunn och krispig. Sage Pizzaiolo gräddar pizzor åt dig på endast 2 minuter.

Tack vare den inbyggda timern behöver du aldrig oroa dig över att din pizza ska brännas vid. Detsamma gäller för pizzastenen som är inbyggd i ugnen. Den fördelar värmen väldigt bra men framförallt jämnt. Vid köp av denna pizzaugn medföljer en pizzaspade, en stekpanna för att tillaga Pan pizza och recept för andra rätter.

3 vanliga frågor om pizzaugnar:

Hur varm ska min pizzaugn vara?

När du gräddar en hemmagjordpizza vill du helst att det ska gå så snabbt som möjligt. Kapaciteten av graderna på ugnen kan även påverka resultatet av din pizza. En bra pizzaugn bör åtminstone kunna bli 380 grader varm. Med en pizzaugn med maximal värme på 400 grader och uppåt, kan du mycket enkelt och framförallt mycket snabbare kunna laga pizza hemma!

Vad är en pizzasten?

En pizzasten är en lite tjockare skiva som vanligtvis är gjord utav någon slags sten. Pizzastenen ger dig samma känsla som om pizzan hade bakats i en stenugn. Pizzastenen hjälper och gör så att värmen fördelas jämnt och ugnen håller en bättre värme. Det är ganska vanligt att en pizzasten medföljer vid köp av en pizzaugn, de finns även att köpa till separat.

Krävs det en premiummodell för bra resultat?

Priset på pizzaugnar kan variera en hel del, det beror främst på olika funktioner och vad för slags material den är tillverkad av. Du behöver inte investera i en premiummodell för att få ett krispigt och perfekt resultat. Pizzaugnarna i vår topplista ligger mellan 3000 – 9000 kronor, och är alla tre mycket genomtänkta, med tillräckligt höga grader och funktioner för goda resultat.

Tänk på vad du anser är viktigt hos en pizzaugn och välj sedan en modell inom din budget. Om en pizzaugn sköts om på rätt sätt så kan den hålla sig fin och fräsch i flera år, många ser däför detta köp som en investering.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*