Luftfuktare för element

Luftfuktare för element

En luftfuktare för dina element är ett bra sätt att ge dina växter en bättre och trivsammare miljö under det kalla vinterhalvåret. Luftfuktare för element fungerar på ett mycket enkelt sätt och är något du verkligen borde fundera på att införskaffa dig om du har många växter hemma.

Det finns en del olika varianter som kan användas på olika sätt. Vi ger dig tips på olika luftfuktare för element!

Hur fungerar en luftfuktare för element?

En luftfuktare för element är en produkt som du hänger på ditt element för att förbättra luftfuktigheten i rummet. Du fyller på med vanligt vatten och sedan hänger du luftfuktaren över ditt varma element.

Luftfuktaren tillför fukt i luften genom att vattnet som du hällt i avdunstar tack vare värmen från elementet. När det blir kyligare utomhus så blir luftfuktigheten automatiskt lägre inomhus och därför blir luften torrare. Dina växter kommer må bättre om de vistas i ett rum med hög luftfuktighet.

Luftfuktare utan el

En luftfuktare utan el drivs med hjälp av värmen som kommer från det element den hänger på, vilket är ett stort plus då denna inte kommer påverka din elräkning.

Att just placera en behållare med vatten vid elementen har varit ett husmorsknep som använts sedan lång tid tillbaka. Idag har det skapats luftfuktare som är mycket enklare att placera på vattenburna element, genom att bara hänga de på elementen. En viktig sak att ha i åtanke är att inte placera de på eldrivna element då produkten kan ta stor skada av det.

Luftfuktare i keramik

Luftfuktare som är gjorda i keramik har funnits under en mycket lång tid för att skapa en bättre luftfuktighet som leder till att dina växter i hemmet mår som bäst. De fungerar på samma sätt som en vanlig luftfuktare.

En fördel med luftfuktare som är gjorda i keramik är att man på ett mycket enkelt sätt kan se när vattnet dunstar bort eftersom de är konstruerade i en öppen fin design. På så sätt kan du även se när det behövs fylla på nytt vatten igen.

Skillnaden på luftfuktare med och utan el

En av skillnaderna på luftfuktare med el och utan är att de som är med el oftast är inom en helt annan och betydligt högre prisklass. Luftfuktare utan el är skapad för att vara en enkel och smidig produkt. Luftfuktare med el skapar luftfuktighet med hjälp utav ultrasoniska vibrationer med så kallade luftvattnare. De fungerar även bättre för att öka luftfuktigheten än vad en utan el kan göra.

Så processen för att öka luftfuktigheten i ett rum är betydligt långsammare med en luftfuktare utan el men är också mer prisvärt och lämnar inga sår i plånboken.

Är du på jakt efter en luftfuktare för element?

Om du letar efter en luftfuktare för element, men inte riktigt vet vart du ska börja leta har vi tagit fram ett par bra och prisvärda luftfuktare, både de i keramik och andra i stål eller plast. Luftfuktare i plast 2-pack är ett bra alternativ för dig som letar efter en luftfuktare som effektivt kan sättas fast på ditt element. Om Luftfuktare i keramik är något du söker efter så kan dessa triangelformade som kommer i ett 2-pack något för dig.