Planera badrumsrenovering

Planera badrumsrenovering

Planera badrumsrenovering – Många drömmer om ett fräscht badrum, ett som ger en härlig och lyxig känsla. När du väl ska renovera ditt badrum så bör du verkligen satsa stort när det kommer till planeringen, så du får det exakta badrummet som du någonsin drömt om.

Om du haft tankar på att renovera badrummet så krävs det oftast exempelvis en kakelsättare och VVS-installatör för att gjuta golvet, sätta kakel och klinkers och även för att montera toalett, dusch och handfat. Men innan du anlitar folk så finns det många saker att tänka på och redan ha färdigplanerat. Vad ska man tänka på när man renoverar badrummet?

Storleken

Det första du ska tänka på är storleken. Du bör börja med att mäta upp ditt badrum så du verkligen vet hur stort det är och hur mycket yta du har att arbeta på. När du väl vet det så kan du lättare se exakt vilka förändringar du kan göra.

Stil

Något du säkert haft i åtanke sedan innan är vilken stil du vill att ditt badrum ska utstråla. Modernt, klassiskt, retro eller kanske romantiskt är bara några av de få stilar som du kan välja bland. Det är ditt nya badrum och du får designa det exakt hur du vill.

Nya rör

När du ändå är igång och renoverar så kan det vara lika bra att passa på och kolla ifall några gamla rör behöver bytas. Då kan du lika gärna slå två flugor i en smäll och få fräscha nya rör tillsammans med din dröminredning!

Med eller utan golvvärme?

Att kliva ut ur duschen och sätta fötterna på ett kallt golv är inte så trevligt. Golvvärme är något som verkligen ger det där lilla extra. Det är en minimalisk funktion som inte är i vägen och kostar en liten extra summa, men är verkligen värt det.

Belysning

Det är bra om du planerar vilken typ utav belysning du vill ha. Vill du ha spotlights eller lysrör? Vilken känsla vill du att lamporna ska ge? Det vanligaste är lite vitare ljus eller en mer gulare ton. Det är även mycket viktigt att du funderar på vart eluttagen ska sitta.

Golvbrunn

Det är dessutom viktigt att tänka på vart golvbrunnen är placerad om du inte vill behöva göra några nya rördragningar.

Material

När det kommer till material handlar det till största del om vad som faller dig bäst i smaken. Det finns många olika val och det kan göra det svårt att välja. Kakel, klinkers, våtrumstapet eller plastmatta är bara några av de alternativ du har. Tänk på ytskiktet och själva tätskiktet som skyddar emot fukt.

Budget eller en lyxigare variant?

Vilken budget du har beror helt på vad du själv kan och känner för att lägga på en badrumsrenovering. Allt du någonsin önskat i ett badrum behöver inte vara dyrt och en hel badrumsrenovering kan bli billigare än vad du tänkt.

Ett smart val är att ta in en offert så du kan ta reda på exakt vad ditt badrum kommer kosta. Då kan ni enkelt hålla er inom den planerade budgeten och se om ni har råd med den kostnaden som kommer.

Slutligen

Det finns en del saker att tänka på när det kommer till badrumsrenovering, det är mycket information som du behöver sätta tänderna i. Förarbetet är nyckeln till hela din badrumsrenovering och utifrån det så kan du planera den bästa renoveringen.

Det är viktigt att hålla koll på kostnaderna och att du följer regler och rekommendationer. ROT-avdraget är något du absolut inte heller får glömma bort, det gör det mycket kostnadseffektivt att lägga ut badrumsrenoveringen på behöriga och kunniga hantverkare. Lycka till med din nästa badrumsrenovering!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*