Blombord – samla dina växter på samma plats!

Blombord – Ta hand om dina växter

Blommor och växter gör inredningen i ditt hem komplett och är en oerhört trevlig inredningsdetalj. Ett blombord passar in i alla olika typer av hem är perfekt för dig som är förtjust i blommor och växter. De går dessutom utmärkt att placera runt om i hemmet, både inom-och utomhus.

Här nedan kommer vi kika lite närmare på just blombord och hur du kan få användning av ett på bästa sätt!

Användning av ett blombord

Att använda växter som en inredningsdetalj har blivit mycket populärt på senare år. Varför blombord har blivit så eftertraktade är bland annat att du kan placera flera växter på samma plats och tillsammans, det blir som en egen inredningsdetalj.

En av de många fördelarna med ett blombord är att du inte behöver ta dig runt om i hela hemmet för att nå fram till alla växter som är utspridda. På så sätt blir det mycket lättare att vattna, detsamma gäller för när du ska plocka bort dåliga blad.

Om du redan har ett blombord och vill kunna använda det till någonting annat finns det flera smarta lösningar för att utnyttja förvaringsutrymmet på. Det är exempelvis ett perfekt bord att ställa i hallen som avlastningsbord. Där kan du slänga dina nycklar eller post, vilket är väldigt smidigt precis när du kommer innanför dörren.

Du kan även använda det som ett litet dekorationsbord. Du kan med fördel ställa fram några ljus, en lampa eller doftpinnar på, för att skapa en hemtrevlig atmosfär. Det går även att använda ett blombord som serveringsbord, där du kan förvara din alkohol och dina vinkaraffer.

Ett blombord går även utmärkt att ställa på balkongen. Om du odlar kryddväxter eller annat på balkongen, behöver de mycket solljus. Med ett blombord kommer de upp perfekt i höjd för att få några välbehövda soltimmar!

Olika typer av blombord

Det finns väldigt många olika typer av blombord på marknaden att välja mellan. De kommer i mängder av olika material, former och färger.

Material kan du välja beroende på vad just du föredrar och vart det ska stå. Blombord finns tillgängliga i allt ifrån plast, trä och metall. De finns i otroligt många olika färger, på så sätt kan du enkelt välja, så att blombordet passar in i resten av din inredning hemma.

Formen på blombordet har även betydelse för vart det kan stå. Vill du helst ha ett runt eller ett rektangulärt? Det finns både höga och lägre modeller att välja mellan. Ta dig därför en god titt på de olika modellerna på marknaden innan du gör ditt slutgiltiga val.

Vissa modeller har hjul så du enkelt kan förflytta bordet runt om i hemmet. Det finns även modeller som är försedda med en lampa, en smart funktion som gör att du får en bra överblick över dina plantor.

Bygg ditt eget blombord

Det finns oerhört många olika typer av blombord, men du kanske ändå inte hittar något som faller dig i smaken. Vad passar då bättre än att bygga ditt eget? På så sätt får du den exakta höjden, designen och storleken du sökt. Om du är en hemmafixare är detta ett utmärkt projekt för dig.

Ett blombord är inte alltför komplicerat att göra, det är ungefär samma ska som att snickra ihop ett vanligt bord. Vid utförande av detta projekt behövs däremot en del material och redskap.

Till att börja med behöver du träreglar i önskad storlek samt ett hyllplan. Se även till att du har rätt redskap framme, som en borrmaskin och en såg. Andra föremål du kommer att behöva är träskruvar, försänkare och trälim. Det finns flera lätta instruktioner på internet som kan hjälpa dig att skapa ditt eget beroende på form och storlek, nästa steg är bara att börja bygga!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*